Pastasaus pistache romig
Pastasaus parmezaanse kaas
Finocchiona IGP uit Toscane
Finocchiona IGP uit Toscane
Finocchiona IGP uit Toscane
venkelsalame
2,00 per ons
Ciccioli
Ciccioli
Ciccioli zijn een traditioneel Italiaans product gemaakt van het overgebleven vet en vlees na het renderen van spek of ander varkensvlees. Het proces begint met het snijden van varkensvet in kleine stukjes, die vervolgens langzaam worden gekookt om het vet te renderen. Tijdens dit proces wordt het vet gesmolten en wordt het vlees krokant en goudbruin.
Na het renderen worden de resterende vaste stukjes, die bekend staan als ciccioli, uit het gesmolten vet gehaald en geperst om het overtollige vet te verwijderen. Wat overblijft zijn knapperige, smaakvolle stukjes vlees en vet die vaak worden gekruid met zout en specerijen.
Ciccioli kunnen op verschillende manieren worden geconsumeerd, zoals:
- Als snack, vaak geserveerd met brood of kaas.
- Als ingrediënt in salades of andere gerechten om extra smaak en textuur toe te voegen.
- In brood gebakken, zoals in het traditionele "crescentina" of "gnocco fritto" uit de regio Emilia-Romagna.
prijs per ons 2 euro
Gnochetti sardi malloredus
Fregula tostata
Orzo (graan)
Orzo (graan)
Orzo graan
let op: dit is dus geen pasta zoals het in NL in de schappen ligt.
250 gram
Provolone piccante 80 gram
Provolone piccante 80 gram
De jongere kazen - 2 à 3 maanden - worden vaak als dessert-kaas geserveerd. Vooral bij espresso combineert zij goed. De oudere - 6 à 24 maanden - is goed te raspen. Provolone wordt traditioneel geserveerd met knapperig brood en mostarda di frutta, fruit ingemaakt in azijn van wijnmost met gemalen mosterdzaad. Bij de piccante drinkt men een volle rode wijn; bij de dolce wordt over het algemeen een lichtere rode wijn gedronken.
Provolone dolce 80 gram
Provolone dolce 80 gram
De jongere kazen - 2 à 3 maanden - worden vaak als dessert-kaas geserveerd. Vooral bij espresso combineert zij goed. De oudere - 6 à 24 maanden - is goed te raspen. Provolone wordt traditioneel geserveerd met knapperig brood en mostarda di frutta, fruit ingemaakt in azijn van wijnmost met gemalen mosterdzaad. Bij de piccante drinkt men een volle rode wijn; bij de dolce wordt over het algemeen een lichtere rode wijn gedronken.
Galbani plakjes bel paese
Smeerbare parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas sticks
Kaas half koe, half schaap uit Pisa (Toscane)
ingesmeerd met tomaat en chianti
(korst niet eetbaar)
Pecorino gerijpt in nero d’avola wijn
Schapenkaas met pikante pepers. olijven en rucola.
500 gram in vaccuum
Ravioli gevuld met speck en robiola
250 gram
Gnocchi di patae met speck en brie
350 gram
Aardappelgnocchi met asiagokaas en funghi porcini paddenstoelen
350 gram
Verse spaghetti maffei (dun)
Tagliatelle fresche (vers)
Verse pasta paccheri divella
Crema di zucchini (courgette)
voor de pasta, risotto of crostini/bruschetta
Olijven gevuld met amandel
Crema di peperoni (paprika)
Artisjokcreme
Artisjokcreme
Artisjokcreme
als pastasaus, door de risotto of op een bruschetta
190 gram
Rode uitjes in zoetzuur
Passata basistomatensaus
Pastasaus van wildzwijn
Pastasaus puttanesca
Hazelnoot chocoladepasta bio
Salame napoli (glutenvrij)
Salame napoli (glutenvrij)
Van het huis Montorsi de salame napoli.
Glutenvrij!
80 gram
Aubergine fijngesneden
Aubergine fijngesneden
Aubergine fijngesneden op Napoletanse wijze.
280 gram
Borbone koffie dessert
Borbone koffie dessert
Kant en klare koffiecreme van het koffiehuis Borbone.
550 gram
Gnocchetti sardi
Gnocchetti sardi
Sardijnse pasta van griesmeel.
Er is gebruik gemaakt van bronzen matrijzen.
zak 500 gram
Tussendoortje zoete plumcake met vruchtensap.
voor 1 persoon
Fonzies chips
Fonzies chips
Fonzies zijn een soort chips uit Italië die bekend staan om hun unieke vorm en smaak. Ze zijn oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren 60 door het Italiaanse bedrijf Pavesi en werden vernoemd naar een personage uit de Amerikaanse tv-serie "Happy Days".
Fonzies hebben een langwerpige, gebogen vorm die lijkt op een halve maan en zijn meestal gemaakt van maïsmeel. Ze zijn knapperig en hebben een romige en hartige smaak, vergelijkbaar met kaas, en zijn meestal lichtjes gezouten.
Fonzies zijn populair in Italië en worden ook in andere delen van Europa en de wereld verkocht. Ze worden vaak geserveerd als snack bij de borrel of als onderdeel van een lunchpakket.
9 zakjes van 211 gram
Zeevruchtensalade
Zeevruchtensalade
Een zeevruchtensalade van octupus, inktvis, mosselen en garnalen in zonnebloemolie.
Ideaal als tapas bij de borrel of als voorgerecht. Maar ook lekker op een broodje als lunch.
400 gram