Rauwe ham gesneden 

60 gram

Van het huis Montorsi de salame napoli.

Glutenvrij!

 

80 gram

Coppa (glutenvrij)

€ 2,10

Coppa (glutenvrij)

€ 2,10

Coppa

 

60 gram

Van Renzini in Norcia erg mooie guanciale.

 

Mortadella van fiorucci

De Koningin onder de mortadella.

Gesneden 120 gram

 

Culatello is een bijzondere en hoogwaardige gedroogde ham die afkomstig is uit de regio Emilia-Romagna in Italië.

De term "culatello" verwijst naar het achterste deel (culla) van het varken, met name het deel van het been dat wordt gebruikt voor het maken van deze delicatesse. Het vlees wordt zorgvuldig geselecteerd en ontdaan van overtollig vet voordat het wordt gekruid.

Wanneer het wordt aangeduid als "alle erbe", betekent dit dat het culatello op smaak is gebracht en gemarineerd met een mix van kruiden. Deze kruiden kunnen variëren, maar ze omvatten vaak een combinatie van rozemarijn, tijm, knoflook en andere aromatische kruiden. De toevoeging van kruiden geeft de culatello een extra laag van smaak en aroma.

Culatello wordt vervolgens gefermenteerd en gedroogd, een proces dat enkele maanden tot zelfs meer dan een jaar kan duren. Het resultaat is een verfijnde en smaakvolle gedroogde ham met een intense, complexe smaak. Culatello alle erbe wordt vaak geserveerd in dunne plakjes als onderdeel van een antipasti-plank of als een luxe ingrediënt in verschillende gerechten.

 

200 gram in plakjes gesneden

 

Kiloprijs 21 euro

Uitverkocht

sopressata piccante

€ 7,70
Uitverkocht

sopressata piccante

€ 7,70

Sopressata piccante

"Soppressata piccante" is een pittige variant van soppressata, een Italiaanse gedroogde worst. Soppressata is gemaakt van varkensvlees, meestal van delen zoals schouder, buik en soms zelfs het hoofdvlees, die worden gekruid met zout, peper en andere kruiden. De worst wordt dan gefermenteerd en gedroogd.

De term "piccante" betekent pittig in het Italiaans. Dus, soppressata piccante is een pittige versie van soppressata, wat betekent dat er extra kruiden of specerijen worden toegevoegd om een scherpere smaak te creëren. Vaak worden rode peper vlokken of andere pittige ingrediënten gebruikt om de scherpte toe te voegen.

Soppressata piccante wordt vaak gegeten als een smaakvolle en pittige snack op zichzelf, maar het kan ook worden gebruikt als een ingrediënt in verschillende Italiaanse gerechten, zoals pizza, pasta, of als onderdeel van een charcuterieplank.

Salame uit norcia met truffel

salsiccia dolce

€ 7,68

salsiccia dolce

€ 7,68

Hele worst van rond de 300 gram

Porchetta is weer zo'n product dat lastig mooi op de plaat te krijgen is, ondanks dat het fingerlicking good is.

Porchetta is een traditioneel Italiaans gerecht dat meestal wordt bereid uit een volledig ontbeend varken dat is gevuld met kruiden en specerijen zoals wilde venkel, knoflook, rozemarijn en andere kruiden, en vervolgens wordt geroosterd aan een spit of in de oven. Het resultaat is een sappig, smaakvol stuk vlees met een knapperige korst en een aromatische vulling. Porchetta wordt vaak geserveerd als een vleesgerecht, maar ook als een sandwichvulling of als onderdeel van antipasti. Het is vooral populair in Centraal- en Zuid-Italië en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de Italiaanse culinaire traditie.

2 ons in plakjes gesneden

22 euro per kilo