Cotechino
Cotechino
Cotechino is een soort Italiaanse varkensworst die traditioneel wordt geserveerd tijdens de wintermaanden, vooral rond Kerstmis en Nieuwjaar. Het is een gekruide worst gemaakt van varkensvlees, vet en zwoerd, en het wordt doorgaans op smaak gebracht met specerijen zoals kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Cotechino staat bekend om zijn rijke en hartige smaak.
Een opvallend kenmerk van cotechino is dat het vaak wordt gesudderd of gekookt in plaats van gegrild of gebakken. Het wordt meestal langzaam gekookt in water of bouillon totdat het mals wordt. Het kookproces zorgt ervoor dat de smaken zich vermengen en resulteert in een heerlijk en stevig gerecht. Cotechino wordt vaak geserveerd met linzen, wat leidt tot een klassiek Italiaans gerecht voor Oud en Nieuw genaamd "Cotechino con Lenticchie" (Cotechino met Linzen), als symbool voor geluk en voorspoed.
Cotechino is een regionale specialiteit, vooral geassocieerd met de Noord-Italiaanse keuken, maar het heeft aan populariteit gewonnen en is te vinden in verschillende delen van Italië.
500 gram
Kleine van aardappel gemaakte borrelhapjes gevuld met mozzarella en ham.
5 minuutjes in pan met wat boter bakken voor een krokant laagje
Dit is een gekoeld product.
280 gram
Kleine van aardappel gemaakte borrelhapjes gevuld met mozzarella en tomaat.
5 minuutjes in pan met wat boter bakken voor een krokant laagje
Dit is een gekoeld product.
280 gram
Olijven gevuld met amandel
Olijven gevuld met amandel
Olijven gevuld met amandel.
250 gram
Op de borrelplank, salade, op een broodje, pizza of pinsa. Leef je uit met de gekruide artisjokharten.
250 gram
Zomertruffel op olijfolie
Zomertruffel op olijfolie
Elegante plakjes zomertruffel geconserveerd in olijfolie.
Pane guttiau
Pane guttiau
Wat pane guttiau bijzonder maakt, is de typische topping van olijfolie en zout. Deze topping wordt aangebracht op het brood voordat het wordt gebakken, waardoor het een heerlijke smaak en textuur krijgt. Pane guttiau wordt vaak geserveerd als snack of als bijgerecht bij maaltijden.
Het is een geliefd traditioneel gerecht in Sardinië en staat bekend om zijn eenvoudige maar smaakvolle karakter. Het wordt vaak gegeten met verschillende soorten kazen, vleeswaren of gewoon op zichzelf genoten.
Pijnbloompitten ITALIAANS
Pijnbloompitten ITALIAANS
Pijnboompitten 25 gram
Herkomst Italie
Gemengde groenten voor een snelle rijstsalade
2 keer 290 gram
Simmenthal
Simmenthal
Iedere Italiaan groeit op met Simmenthal. Goede kwaliteit rundvlees wordt gegaard in bouillon met verschillende kruiden.
2 keer 90 gram
Marmellata di pomodoro
Marmellata di pomodoro
Huisgemaakte pittige tomatenjam voor bij het kaasplankje.
212 ml
Ook deze mousse van tonijn en gegrilde paprika is het perfecte huwelijk tussen de Siciliaanse wateren en de landbouw op het zonovergoten eiland.
180 gram
Deze smeuige mousse van tonijn met sinaasappel is het perfecte huwelijk tussen de Siciliaanse zee en het land.
Territoriaal gevangen tonijn.
Als spannende toevoeging bij gestoomde vis, bij de visschotel maar eigenljk gewoon het lekkerst op een stukje brood.
180 gram
Ui gebakken in de pan en ingelegd in zoetzuur. Zowel bij vis als vleesgerechten lekker.
190 gram
Een mix van paprika, ui, olijfolie eerste persing, selderij, wortel, witte wijnazijn, rietsuiker, zwarte en groene olijven, kappertjes, gedroogde tomaten, zout, zwarte peper.
Heeft een prijs gewonnen voor het beste conservenproduct.
190 gram
Perfect voor bij het kaasplankje maar ook om vleesgerechten van de grill of in de pan gebakken net wat meer pit te geven.
110 gram